14 Eylül 2012 Cuma

iPhone 5 Resmen Tanıtıldı

  Apple'ın merakla beklenen yeni telefonu iPhone 5 modeli ile ilgili detaylar açıklandı. Ekranı büyüyerek 4 inçe çıkan telefon, yeni nesil A6 işlemci kullanıyor.

  Her yeni ürün lansmanı olay haline gelen Apple'in yeni telefonu iPhone 5 bugün ABD'nin San Francisco şehrinde düzenlenen bir basın etkinliği ile tanıtıldı. Ekranı 3.5 inçten 4 inçe çıkarılan yeni model yüksek hızlı mobil şebeke türü 4Gdesteği sunuyor.

  8 Megapiksel kamerası bulunan iPhone 5'in diyafram değeri ise f2.4 Apple'a göre yüzde 40 daha hızlı çekim yapabilen yeni kamerada daha önce standart olarak bulunmadığı için eleştirilen Panorama modu da bulunuyor. Bu modda oluşturulan fotoğraflar ise 28 Megapiksel çözünürlüğe sahip oluyor.

  Video modunda Full HD çözünürlükte kayıt yapabilen yeni telefon video kayıt sırasında fotoğraf da çekebiliyor. Ön yüzünde bulunan kamerası 720p çözünürlüğünde video kayıt edebilen cihaz 3G üzerinden FaceTime desteği de sunuyor. 3 adet mikrofona sahip olan iPhone 5'te ses kayıt özelliği daha da geliştirilmiş.
Herşeye rağmen geliştirilmeye devam eden iPhone bu sefer hayal kırıklığı yaratmaz.

Alıntı: ShiftDelete

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder