16 Temmuz 2012 Pazartesi

Bilgisayarı Sessiz Kılmanın Yolları

  Merhaba sizlerle bugün bilgisayarınızdan çıkan ve rahatsız eden seslerden nasıl kurtulabileceğinizi anlatacağım.
  Bilgisayar performans olarak çok fazla iş yapan cihazlardır.Haliyle kullanım süresi uzadıkça buna bağlı olarak bir takım aksaklıklar olacaktır.Bu aksaklıklardan biri de ses çıkaran donanımlardır.
  İşe ilk olarak fanlardan başlayalım.Fanlar bilgisayarın ısısını dışarı atmak ve bilgisayarı soğutmak üzere tasarlanmış donanımlardır.Çalışamaya bağlı olarak içlerine toz vb maddeler girebilir.Bu yüzden fanlardan sesler gelebilir.Bu yüzden bakımlarını düzenli aralıklarla yapmamız veya yaptırmamız gerekecektir.
  Eğer bilgisayarımızda yer varsa 12 cm'lik fanları kullanmamız en doğru tercih olacaktır.Büyük fanlar daha yavaş çalışır daha fazla ısı dışarı  verir ve daha az ses çıkarır.
  Fanın içinde bulunan kabloları düzenlememiz ve içindeki alanı açmamız gerekmektedir.Bu şekilde daha fazla soğutma sağlanır.
 Bilgisayarımızdan gelen sesleri engellemek için kasanın içindeki donanımları iyice sabitlememiz önemlidir.Yine de ses geliyorsa ses geçirmeyen maddelerle kasanın içini kaplamamız bizim için önemlidir.
 Kasanın sesini azaltmak için bir başka yol ise fan dönüş hızını en az değere indirmektir.Bu işlemi BIOS yapabiliriz.Ama ben önermiyorum.Bunu Speed Fan yoluyla yapmamız daha doğru ve yararlı olacaktır arkadaşlar.
  Bu önerileri dikkate alarak bilgisayarın sesini en aza indirebiliriz.
  Her türlü yardım tavsiyeler için interneti kullanın.İşinize yarayacak bilgileri internette bulabilirsiniz.Bazı kurallara uyarak en doğru cevaba ulaşabilirsiniz.Bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder